Benito Kaarsbaan

Wie ben ik als coach?

Mijn naam is Benito Kaarsbaan. Het is mijn passie om anderen te begeleiden in hun groei- en ontwikkelproces. Wat mij uniek maakt als coach is mijn humor, positieve drive en nieuwsgierigheid naar de mensen achter het probleem. Dit alles vind je terug in mijn werk als coach.
Mijn benaderingswijze als coach is direct, praktisch, persoonlijk en eenvoudig van daar de naam ‘’Less is More’’. Ik heb ervaren dat coachees door mijn benaderingswijze in korte tijd doeltreffende resultaten boeken in de praktijk. Coaching van mij is bedoeld voor alle mensen die de verbinding met zichzelf en de omgeving kwijt zijn en voor wie wil inzien dat problemen kansen zijn om te leren.
Tijdens het coachingstraject ligt mijn focus op Bewustwording, Contact en Balans en ik stimuleer Competentie, Autonomie en Verbinding.
Ben jij opzoek naar een Persoonlijke coach of Teamcoach, neem dan gerust contact met mij op.

Mijn werkwijze als coach

Geïllustreerd aan de hand van een verhaal ‘De Reiziger en de Gids

Jij besloot op een dag naar een dorp te gaan, ergens diep in het oerwoud. Om bij het dorp te komen heb je een Gids nodig die de weg naar het dorp kent en kennis heeft van de gevaren van het oerwoud.

De volgende ochtend sta jij op de stoep bij een Gids en belt aan. Jij vertelt vervolgens aan de Gids wat je plan is. De Gids luistert nauwkeurig, en schat in of het hem zal lukken met jou in dat dorp terecht te komen.

Hij vertelt je dat hij, als hij alleen gaat, binnen twee dagen in dat dorp kan zijn. Hij ontmoet echter bijna nooit reizigers die dat ook lukte. ‘Begrijp mij goed,’ zegt hij, ‘hoe lang de reis duurt en hoe zwaar of licht hij voor jou is, hangt van jou af. Elke reiziger heeft een andere conditie, kracht, durf en ervaring. Zo breng jij jezelf in. Ik pas mij aan aan jouw tempo. Maar vergeet niet: overleg, vertel wat je ziet, hoort of opmerkt in jezelf of om je heen. Ik zie niet alles en weet niet alles. Hoe beter jij met mij communiceert, hoe beter ik mijn werk kan doen. Ben jij bereid samen te werken en op eigen benen te gaan?

De reiziger leek het wel wat. Hij wist: ik ga een pittige reis tegemoet, maar uiteindelijk is de voldoening ook het grootst; ik heb het zelf gedaan, de verantwoordelijkheid voor mezelf en mijn weg gedragen!

Jos Olgers, Handboek Hypnotherapie, 2012

Mijn weg

Oorspronkelijk ben ik opgeleid tot docent in het Basisonderwijs. Na 6 jaar werkzaam in het Basisonderwijs, ben ik overgestapt naar het Middelbaar Beroepsonderwijs als Rekendocent. Tijdens deze baan heb ik diverse opleidingstrajecten ontwikkeld. Ik besloot de opleiding Toegepast Psychologie te gaan volgen. Na deze opleiding miste ik nog verdere verdieping en besloot daarom een Trainersopleiding te gaan doen. Na het behalen van dit diploma, kon ik naast het beroep als docent ook mijn trainerskwaliteiten inzetten om groepen te trainen. Trainingen gericht op: Communicatieve vaardigheden, Stevig voor een groep staan, Jezelf krachtig presenteren etc. Na een paar jaar ervaring als trainer besloot ik mij verder te ontwikkelen tot Coach. Na het behalen van mijn diploma’s Coaching en Master of Education, heb ik mij naast het trainen van groepen ook gespecialiseerd in Persoonlijke – en Teamcoaching. Tijdens een coachingstraject zet ik ook mijn trainerskwaliteiten in om in een korte tijd doeltreffende resultaten te boeken.